Foto: Johan Morgenstond

Doden en gewonden door schietpartij in een tram in Utrecht

Bij een schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn maandagochtend drie doden gevallen. Daarnaast raakte vijf personen gewond. De politie gaat uit van een terroristisch motief.

UTRECHT - De schietpartij vond rond 10.45 uur plaats. Kort daarna is een antiterreureenheid naar de locatie gestuurd en zijn er trauma- en politiehelikopters naar de plek gevlogen. Alle slachtoffers zijn uit de tram gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Naar aanleiding van de schietpartij werd het dreigingsniveau in de provincie Utrecht maandag verhoogd naar niveau 5. Ook werd een calamiteitenhospitaal opengesteld door het UMC Utrecht.

Burgemeester Jan van Zanen reageerde via mediakanalen van de gemeente Utrecht op de schietpartij: "Er zijn drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Negen personen zijn er gewond, waarvan drie er ernstig aan toe zijn. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers en van de mensen die er getuige zijn van geweest. Echt vreselijk."

Van Zanen vertelt dat er hard wordt gewerkt door de hulpdiensten en ook dat er niet uitgesloten kan worden dat er sprake is van een terroristisch motief. "Sterker nog, we gaan uit van een terroristisch motief. Vermoedelijk is er sprake van in ieder geval een dader, maar het kan ook zijn dat er meerdere daders zijn. Dat is niet uit te sluiten. Van 1 verdachte is de identiteit achterhaald en die is bekend gemaakt."

Van Zanen: "Omdat niet is uit te sluiten dat zich nieuwe incidenten zouden voordoen en om mogelijk te maken dan politie zijn werk doet - maar vooral om rust te krijgen in onze stad en onze directe omgeving - is u geadviseerd om binnen te blijven."

Blijf op de hoogte via www.ad.nl of kijk op https://www.indebuurt.nl/utrecht/

Meer berichten