Eerdere editie van de Marktdag van Jong Ondernemen in Utrecht. 
Foto: Jong Ondernemen
Eerdere editie van de Marktdag van Jong Ondernemen in Utrecht. Foto: Jong Ondernemen (Foto: Jong ondernemen)

Studentondernemers strijden om aandacht klant in Utrecht

Op zaterdag 16 maart staat Hoog Catharijne in Utrecht vol met kraampjes van studentondernemers, want het is weer tijd voor de jaarlijkse Marktdag Midden-Nederland en Noord-Holland van Jong Ondernemen. De studenten zijn dit schooljaar hun eigen bedrijf gestart en verkopen tijdens deze Marktdag hun eigen product/ dienst.

UTRECHT - Ruim honderd studentondernemers uit Midden-Nederland en Noord-Holland staan te trappelen van ongeduld, want het is bijna zover: de Marktdag van stichting Jong Ondernemen in Utrecht. Op zaterdag 16 maart doen de studenten er alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. Hoog Catharijne in Utrecht wordt voor één dag omgetoverd tot een ware jonge ondernemersbeurs. Studenten klaar, verkopen maar!


De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun eigen product of dienst. Ze nemen allemaal deel aan het Junior of Student Company programma van Jong Ondernemen. Tijdens dit ondernemerschapsprogramma starten studenten in teamverband een eigen bedrijf op, leiden dat een jaar lang en maken kennis met alle facetten van het ondernemerschap. Daar hoort verkopen natuurlijk ook bij. Om de studentondernemers kennis te laten maken met het verkoopvak, organiseert Jong Ondernemen in het hele land een aantal Marktdagen, waaronder één op 16 maart in Utrecht. Het doel van deze dag is om de studenten te laten ervaren hoe ze hun zelfbedachte en ontwikkelde product of dienst het beste kunnen verkopen.


Gedurende de Marktdag loopt er een vakjury rond om de studenten te observeren en gesprekken met hen aan te gaan. De bevindingen van
de juryleden worden aan het einde van de dag samengevoegd en om
16.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigend zijn, gaan met een geldprijs naar huis.

Ondernemende vaardigheden
Met de programma's van Jong Ondernemen, waaronder Junior en Student Company, krijgen jongeren de kans een ondernemende houding te ontwikkelen en te ontdekken waar hun talenten en kwaliteiten liggen. Mariolein van der Plas, algemeen directeur van Jong Ondernemen:
"De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo. De tijd van een
9-tot-5-baan is voorbij, we wisselen regelmatig van werkgever en bedrijven werken veel met flexwerkers. Daarnaast starten steeds meer mensen een eigen bedrijf. Met Jong Ondernemen willen wij jongeren voorbereiden op deze veranderende wereld. Hierbij staat het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en problemen oplossen, centraal. Want in deze tijd zijn deze vaardigheden nog belangrijker dan ooit tevoren."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden