Utrechtse studenten besparen energie

UTRECHT - De winnaar van de Student Energy Race is een studentenhuis uit Nijmegen, zij bespaarden 66% energie. Twee deelnemende studentenhuizen uit Utrecht wonnen de maandprijs.

Studentenhuis Koninginnelaan 201 in Nijmegen wint met een besparing van 66% de hoofdprijs in de negende editie van de Student Energy Race, de energiebesparingswedstrijd voor studentenhuizen waaraan dit keer 23 huizen in zeven steden deelnamen.

In Amsterdam, Delft, Deventer, Leiden, Nijmegen, Utrecht en Wageningen hielden deze winter 189 studenten hun energieverbruik nauwlettend in de gaten. Warme truien en sokken compenseerden de een standje lager ingestelde centrale verwarming, er werd geknutseld met radiatorfolie en tochtstrips, slimme energiemeters boden genadeloos inzicht in het hoge stroomverbruik van elektrische apparaten en douchen gebeurde onder de strenge regie van de showertimer.

Met succes. Gemiddeld bespaarden de deelnemende huizen tijdens de afgelopen vier maanden 34,6%.

Utrecht

Ook de deelnemers uit Utrecht hebben de afgelopen maanden fors bezuinigd! Ondanks dat ze er niet met de hoofdprijs vandoor gaan vallen twee deelnemende huizen uit Utrecht vanavond wel in de prijzen! Zij zijn namelijk in de maand februari op de eerste en tweede plaats geëindigd en winnen daarmee de maandprijs (een energie zuinige stofzuiger voor de eerste plaats en tochttekkels, een speaker of een schoonmaakpakket voor de tweede plaats in het klassement).

De deelnemers uit Utrecht eindigen in het eindklassement als 4e (de Parkstraat), 7e (Monseigneur van de Weteringstraat), 8e (Stadhouderslaan), 10e (Monseigneur van de Weteringstraat), 12e (Oude Kerkstraat) en 13e van de totaal 23 deelnemende huizen.

Meer berichten