Suppen door de Utrechtse grachten. 
Suppen door de Utrechtse grachten.  (Foto: Anja)

Water Natuurlijk houdt met Plastic Soup surfer schoonmaakactie in grachten

Water Natuurlijk en partners ruimen samen plastic op in de grachten van Utrecht. Zondag 17 maart in de Oude Gracht. Water Natuurlijk wil met deze actie aandacht vragen voor de enorme plastic vervuiling in onze wateren.

UTRECHT - Merijn Tinga, bekend als Plastic Soup Surfer, strijdt met zijn uit plasticafval gebouwde surfboard tegen de plastic soup.  Merijn Tinga peddelt de route op een SUP. Merijn Tinga is ambassadeur van Water Natuurlijk.

Op 17 maart verzamelen Water Natuurlijk de Stichtse Rijnlanden, "Plastic Soupers" en Stand-Up Paddles" zich vanaf 11.30 uur op het Ledig Erf in Utrecht. Om 12 uur vertrekt een kleine vloot van fluisterbootjes en Stand-Up Paddles vanaf het Ledig Erf en paddelt door de gehele Oude Gracht.
De peddeltocht gaat door het water naar de Bemuurde Weerd en eindigt daar rond 14.00 uur. Deze dag wandelen over de Utrechtse Grachten ook de verkiezingskandidaten van Groen Links Utrecht mee.

Peddelen
Deze dag peddelt Merijn Tinga samen met peddelaars van SUP-scholen door de grachten en vissen ze gedurende het varen naar plastic zwerfafval. Parallel aan de clean-up wandelen aan weerskanten over de Grachten de verkiezingskandidaten van Water Natuurlijk mee. 
Met de  schoonmaakactie brengen de deelnemers de Amersfoortse en Utrechtse inwoners en bezoekers van de steden het belang van gezond water in de grachten onder de aandacht. Voorkomen van plastic zwerfafval in het water vraagt om gedragsverandering van ons allemaal. Water Natuurlijk zet zich in om samen met andere partijen het zwerfafval in het water terug te dringen. Minder zwerfafval is goed voor het milieu en scheelt aanzienlijk in de opruimkosten voor waterschappen. 

De natuurstem in de waterschapbestuur
Water Natuurlijk is de groene stem in het waterschapsbestuur. Water Natuurlijk is in 2008 opgericht op initiatief van een groot aantal natuur- en recreatieorganisaties. Water Natuurlijk is een onafhankelijke waterschapspartij, maar wordt landelijk gesteund door GroenLinks en D66. Wat ons bindt is onze passie voor landschap, natuur, cultuurhistorie, en het genieten van in, op en rond het water. Ons doel is het bevorderen van een duurzaam ingericht en beheerd watersysteem in een aantrekkelijke omgeving, waarin het voor mensen, dieren en planten nu en in de toekomst goed toeven is.
Els Otterman (lijsttrekker Water Natuurlijk Stichtse Rijnlanden) is aanwezig. 

Meer berichten