"Het geeft enorm veel vrijheid." Foto: Georgia Oost

Stel reist de wereld rond: 'We hebben alle vrijheid van de wereld'

Ze kochten een busje, verbouwden het en gingen op pad: het is net een film, maar Bobby en Jessica maakten er werkelijkheid van. Ze hebben al dertien landen bezocht en er staan nog genoeg op de planning. Op Instagram houden ze hun volgers op de hoogte via het account @busleven.

UTRECHT - "Het begon allemaal op een ochtend in september 2016," vertelt Bobby. "We wilden al best een tijdje ons eigen busje om mee rond te reizen. Mijn ouders reisden vaak met een camper en dat wilden wij ook. Op een gegeven moment vond Jessica op Marktplaats een busje dat vlak bij ons te koop stond. Het was een oud passagiersbusje van het Rode Kruis. We zijn op de fiets gestapt om te gaan kijken en waren direct enthousiast." Maar meteen reizen zat er niet in, vertelt Jessica. "We dachten: 'oh, dat is wel in een weekje klaar,' maar we hebben wel een half jaar gebouwd om alles reis-klaar te maken."

Op de vraag of er nog tegenslagen waren, beginnen ze beide meteen te lachen. Jessica vertelt. "Nou.. een keer ging het helemaal mis. We reden op de snelweg in Polen. De weg was ontzettend slecht, met allemaal gaten in de grond. Op een gegeven moment kon Bobby geen gas meer geven. Toen stonden we op de snelweg stil in een soort bocht die omhoog ging. Dat was een paniek-momentje."

Het hele verhaal lezen? Klik dan op deze link

Door Georgia Oost

Meer berichten