Innovatiefestival Utrecht

UTRECHT - Op het Innovatiefestival laten de organisatoren vernieuwingen zien om veiliger te werken met gevaarlijke stoffen en beroepsziekten in de toekomst te voorkomen.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt op 14 maart, in samenwerking met het Nederlands Focal Point, het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival in DeFabrique,Utrecht.

Dit evenement bestaat onder andere uit een innovatiemarkt, de prijsuitreiking van de Goede Praktijken Competitie door staatssecretaris Tamara van Ark en mini-colleges door wetenschappers. Werkgevers en werknemers, onderzoekers en experts maken kennis met vernieuwingen zoals een app waarmee men barcodes kan scannen en direct inzicht krijgt in de bruikbaarheid van een stof, een stofsensor voor het realtime meten van stof en technieken om onveilig gedrag op de werkvloer tegen te gaan.

Competitie

Tijdens het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival delen bedrijven, onderzoekers en experts uit het hele land op een markt hun kennis en ervaring op het gebied van de arbeidshygiënische STOP-strategie: Substitutie van gevaarlijke stoffen, Technische maatregelen, Organisatorische maatregelen en Persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze middag vindt ook de finale van de Goede Praktijken Competitie plaats. De winnaar krijgt 2.000 euro uit handen van de staatssecretaris van SZW en wordt bovendien de Nederlandse inzending voor de European Good Practice Award.

Meer berichten