U-pashouders meer dan tevreden met hun pas

Utrecht - Uit een tevredenheidsonderzoek dat op initiatief van de gemeente Utrecht en het U-pasbureau onder ruim 2.000 U-pashouders is uitgevoerd, blijkt dat deze groep de U-pas met een 7,5 waardeert. Sporten met de U-pas is het meest populair; voor velen is sporten zonder hulp van de U-pas financieel niet mogelijk. Ook de bijna 250 aanbieders gaven in het onderzoek aan meer dan tevreden te zijn: ruim 88 procent waardeert de U-pas met een 7 of hoger. De hoge respons geeft aan hoe betrokken iedereen rond de U-pas is.
Uit gebruikscijfers van het afgelopen pasjaar blijkt dat naast sport de U-pas door meer dan 4.000 U-pashouders voor culturele activiteiten werd ingezet. Daarnaast waren er zo'n 5.500 pashouders die het budget op de U-pas gebruikten om hun vervoer ervan te betalen. Onder kinderen is sport de populairste U-pasactiviteit, gevolgd door schooluitjes. Daarnaast konden het afgelopen jaar meer dan 1.900 kinderen een fiets van hun tegoed bekostigen. Een kleine 500 brugklassers hebben een computer van hun U-pastegoed aangeschaft.
"Door de U-pas kan iedereen in Utrecht meedoen. Geldzorgen mogen geen reden zijn dat Utrechters aan de zijlijn komen te staan", besluit Linda Voortman, verantwoordelijk wethouder van de gemeente.

Meer berichten