Patricia Waijers
Patricia Waijers (Foto: Ebru Aydin)

Wat is voedsel eigenlijk? Een verfrissende workshop

Op dinsdagavond 26 februari wordt er in de Unesco Bibliotheek (Emma Centrum) een workshop gegeven met als titel: ‘Wat is voedsel eigenlijk?’.

UTRECHT - Het lijkt een open deur, maar we zijn ver verwijderd geraakt van een natuurlijke relatie met ons voedsel. Dit heeft zijn oorzaak zowel in het huidige aanbod als in de (veranderende) 'waarheden' van voedingswetenschappers. TIjdens de workshop word je meegenomen om op een nieuwe, verfrissende manier naar voedsel te kijken en dit ook te ervaren.

De avond is zowel interactief als informatief en wordt begeleid door Patricia Waijers. Zij is als voedingskundige werkzaam geweest in het wetenschappelijk onderzoek. Maar wat zij daar vooral zag, was hoe de voedingsstof uit de context van het voedsel, het voedsel uit de context van het voedingspatroon, en het voedingspatroon uit de context van de levensstijl is gehaald. Daarom is zij een andere weg ingeslagen. Zij heeft de Biologisch Dynamische Landbouwopleiding gedaan om letterlijk terug te gaan naar de kiem. Daarnaast heeft zij zich geschoold in natuurvoedingskunde en zich verdiept in allerlei alternatieve voedingsvisies. In haar workshops legt ze uit hoe het komt dat we zo verdwaald zijn geraakt, om zo onszelf beter te kunnen begrijpen. En ze neemt je mee om weer anders naar voedsel te kijken. Ook word je uitgenodigd om jouw relatie met voeding te onderzoeken.

Workshop ‘Wat is voedsel eigenlijk?’ op dinsdagavond 26 februari om 19.30 uur in de Unesco Bibliotheek in het EmmaCentrum. En een workshopserie van 6 zaterdagochtenden in April en Mei, ook in het EmmaCentrum. Voor meer informatie en opgave: jelijfjeziel.nl of neem contact op met Patricia: patricia@jelijfjeziel.nl (06 45778043)

Meer berichten