Geluidenjagers HKU openen met 'Remix Zuilen' zelfgebouwde opnamestudio in lokale bibliotheek

Examenkandidaten Eefje van den Brink en Julius van IJperen van HKU Muziek en Technologie brengen zaterdag 16 februari om 14.00 uur de 'Remix: Zuilen' ten gehore. Ook openen Eefje en Julius de mobiele studio in Bibliotheek Zuilen.

UTRECHT - Zo' n anderhalve maand lang hebben examenkandidaten Eefje van den Brink en Julius van IJperen van HKU Muziek en Technologie gejaagd op typische geluiden uit de Utrechtse wijk Zuilen. Het doel: muziek maken met deze samples voor de opening van een zelfgebouwde opnamestudio in de lokale bibliotheek. En het is gelukt! Op zaterdag 16 februari vanaf 14:00 uur brengen ze samen met de Zuilense producer Tantu Beats 'Remix: Zuilen' ten gehore en openen Eefje en Julius de mobiele studio in Bibliotheek Zuilen aan de Zwanenvechtlaan 4 in Utrecht.

 
Julius van IJperen en Eefje van den Brink op geluidenjacht

De opnamestudio in de bibliotheek is bedoeld voor bewoners uit de wijk. Ze kunnen er zelf muziek in opnemen of beats produceren. Natuurlijk is ook de Zuilense audioverzameling van de studenten beschikbaar voor gebruik. Met microfoons en opnameapparatuur zijn ze vanaf begin januari de straat op gegaan om typerende geluiden van de wijk te vinden en vast te leggen. Van ceremonies in de boeddhistische tempel en de kippen in het Julianapark tot rock 'n' roll uit de Elvis Corner: het wordt 16 februari allemaal gebruikt in een live muziekoptreden van Tantu Beats en de studenten in de bibliotheek.

Atudiorijbewijs

Naast hun geluidenjacht hebben Eefje en Julius de afgelopen maanden gesleuteld aan een mobiele opnamestudio, die ze na de performance zelf openen. Vanaf vrijdag 22 februari kunnen geïnteresseerden in een korte training hun 'studiorijbewijs' halen, waarna ze vrij gebruik mogen maken van de ruimte. 'We hopen vooral de jongeren uit de wijk op een nieuwe manier te betrekken bij de bibliotheek', licht Corina van Steeg van de Bibliotheek Utrecht toe. 'We geven hen graag de mogelijkheid om creatief bezig te zijn.' Als de studio een succes is, overwegen Bibliotheek Utrecht en HKU een vervolgproject in een andere vestiging te starten.
 

Meer berichten