Foto: Bibliotheek Utrecht

Agnes Jongerius VIP Voorlezer in Centrale Bibliotheek bij start Nationale Voorleesdagen

Agnes Jongerius, ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht, leest voor bij het VIP Voorleesontbijt op 23 januari in de Centrale Bibliotheek. Dit ontbijt is het feestelijke startsein voor de Nationale Voorleesdagen voor 0-6 jaar, van 23 januari tot en met 2 februari. Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar, 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers centraal. 
 
UTRECHT - Agnes Jongerius is een échte Utrechtse. Geboren in de Meern, nu wonend in de stad Utrecht. Deze Europarlementariër is dan ook een echte Utrechtse VIP. Haar vader vond dat je iets moest doen waar je hart lag, haar moeder heeft haar gepusht alles uit haarzelf te halen wat erin zit. Van haar moeder moest ze lezen, veel lezen. Haar oudere zussen lazen haar veel voor en ze ging zelf vaak naar de Bibliotheek. Voorlezen doet ze graag, vooral uit de boeken van haar favoriete kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt. Agnes vindt lezen zo belangrijk, dat zij de eerste ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht is. 
 
 "Het is geweldig dat de Bibliotheek Utrecht kinderen de kans biedt om vroeg kennis te maken met lezen. Veel voorlezen kan helpen om taalachterstanden te voorkomen. Kinderen zijn de toekomst, dus het is belangrijk dat wij met z'n allen de strijd aangaan tegen taalachterstand. Met het VIP Voorleesontbijt wil ik aan kinderen en ouders ook laten zien hoeveel plezier je kan hebben in lezen", aldus Agnes Jongerius. 
 
 
Voorleesontbijt, voorlezen, voorstellingen en Parade

Het VIP Voorleesontbijt is het feestelijke startsein voor de Nationale Voorleesdagen. Agnes Jongerius leest 'Een huis voor Harry' voor aan kinderen van 2 – 5 jaar en hun ouders. Na het voorlezen is het tijd voor ontbijt. In de Centrale Bibliotheek, woensdag 23 januari van 10.30 – 11.15 uur. Gratis toegankelijk, wel vooraf reserveren. 
Van 23 januari tot en met 2 februari is er een uitgebreid programma, met voorlezen, voorstellingen en een Prentenboekenparade. Kinderen van 0-2 jaar die lid worden krijgen een BoekStartkoffertje cadeau, kinderen van 2-6 jaar een Harry-poppetje. Zie voor het volledige programma via www.bibliotheekutrecht.nl/voorleesdagen
 
Een huis voor Harry

Het prentenboek van het jaar is 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt en Harry weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers heeft een uiterst aaibaar hoofdpersoon: de dikke kater Harry met zijn kleine hartje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Programma Nationale Voorleesdagen
Het VIP Voorleesontbijt is het begin van het programma van de Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Utrecht. In verschillende vestgingen wordt het boek 'Een huis voor Harry' voorgelezen, door burgemeester Jan van Zanen, Lot Lohr van Sesamstraat, brandweermannen John en Gerard en door Leo Timmers, de schrijver van het prentenboek, zelf. 
Er zijn voorstellingen van Helga Huisjes, Wapperkids, en leerlingen van het Amadeuslyceum. Op zondag 27 januari van 10.00 – 13.00 uur is in de Centrale Bibliotheek de Prentenboeken Parade rond alle Top 10 prentenboeken. Kinderen van 0-2 jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, krijgen een BoekStart koffertje met een boekje en een cd cadeau. Voor nieuwe leden van 2-6 jaar ligt een popje van Harry klaar. Alle activiteiten, behalve de Prentenboeken Parade, zijn gratis toegankelijk, men moet wel reserveren. Kijk voor het volledige programma op www.bibliotheekutrecht.nl/voorleesdagen. 
 
 

Meer berichten