Foto:

Textielexpositie in het Stadskantoor te zien

De Voorkamer, een ontmoetingsplek voor en door nieuwkomers en locals in Utrecht, exposeert vanaf 11 januari in het Stadskantoor Utrecht het resultaat van een co-creatief textielproject. De opening is om 16.00 uur. Het drie meter lange textielwerk is tot 8 februari te zien. Het hangt in het café annex ontmoetingsruimte op de zesde verdieping van het Stadskantoor.

utrecht - Voortborduren is een project waarbij vrouwen (nieuwkomers en locals) gezamenlijk een textielproduct maken op een co-creatieve manier. Het project had als doel om vrouwelijke statushouders en vrouwelijke bewoners van het AZC actief te betrekken bij sociale activiteiten én kennis te laten maken met lokale vrouwen. Voortborduren is ontstaan uit een samenwerking tussen ontmoetingsruimte De Voorkamer en ontwerper Floor Nijdeken.
Bij het maakproces werd een sociale borduurtechniek ingezet. De deelnemende vrouwen leverden de afbeeldingen op het borduurwerk aan. Sommige symbolen zijn afkomstig uit Syrië, andere uit Eritrea. Omdat iedereen samenkomt in Utrecht bestaat de centrale afbeelding uit de Dom van Utrecht.
Ongeveer veertig mensen deden mee, voor het merendeel vrouwen, maar ook mannen waren betrokken. Sommigen borduurden honderden steken, sommigen een paar, sommigen borduurden uren en anderen een paar minuten en juist dat maakt het project zo bijzonder. . De projectgroep was heel divers, qua leeftijd en qua achtergrond.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden