Selma: muziek van Turkije tot Zuilen
Selma: muziek van Turkije tot Zuilen (Foto: onbekend)

Selma: muziek van Turkije tot Zuilen

Theaterconcert Zuilens Fanfare Corps en Theater Rast

Passie, verlangen, emotie, drama, kortom de liefde staat centraal in theaterconcert Selma: muziek van Turkije tot Zuilen. Het Zuilens Fanfare Corps en theater Rast vertellen het meeslepende liefdesverhaal van Selma die haar geliefde achterna reist van Turkije naar Zuilen. Ter illustratie van Selma’s belevenissen speelt het orkest muziek uit Mediterrane en Midden-Europese landen. De theaterconcerten vinden plaats op 19 en 20 januari in ZIMIHC theater Zuilen.

De beroemde Turkse muzikant Onur uit Zuilen probeert al jaren zijn geliefde Selma naar Nederland te krijgen. Uit protest besluit hij niet meer te zingen tot ze herenigd zijn. Als Selma dat hoort reist ze via Griekenland, Macedonië, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland. Op haar route nemen wildvreemde mensen Selma liefdevol op in hun midden. Samen maken ze muziek. Zo laten zij hun verschillen verdwijnen en doen zij grenzen vervagen. Wat overblijft zijn verrijkende ervaringen en waardevolle herinneringen.

Fanfare ontmoet andere culturen
“We laten de Nederlandse fanfare samensmelten met muziek uit andere culturen”, vertelt Thijs Hazeleger, artistiek leider van het Zuilens Fanfare Corps. “Zo creëren wij letterlijk en figuurlijk nieuwe ontmoetingen. Ter voorbereiding op de concerten zijn wij in gesprek gegaan met vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond. Zo raken wij geïnspireerd voor Selma en maken we kennis met verschillende culturen in de wijk Zuilen.”

Zuilens Fanfare Corps
Het Zuilens Fanfare Corps (opgericht in 1900) bekleedt een unieke positie als enige fanfareorkest in de stad Utrecht. Al meer dan 115 jaar verzorgt deze maatschappelijk geëngageerde vereniging vernieuwende en uitdagende projecten door buiten de gebaande paden te treden. In 2017 voerde het orkest Fanfare te water uit, een voorstelling met film en muziek over ‘water in Utrecht’, die verleden en heden met elkaar verbond. Vorig jaar maakten zij met Wie was De Winter de lokale historie van ‘het leven tijdens een eeuw op Zuilen’ zichtbaar. Hazeleger: “Zuilen heeft een rijke geschiedenis en een diverse gemeenschap. Deze inspireren ons. Als Utrechtse fanfare willen we relevant zijn voor onze omgeving, zowel voor de wijk als de stad.”

Theater Rast
Het Zuilens Fanfare Corps uit Utrecht werkt voor deze voorstelling samen met Theater Rast en regisseur Celil Toksöz. Het interculturele theatergezelschap Rast is gespecialiseerd in multidisciplinaire voorstellingen met een mix van tekst, muziek, zang, opera en vertelkunst. Rast vertelt verhalen die intercultureel, sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. De muzikale supervisie van Selma is in handen van Julia Scepanovic, (koor)dirigent gespecialiseerd in traditionele Slavische, Balkan- en zigeunermuziek.


Selma: muziek van Turkije tot Zuilen
Zuilens Fanfare Corps o.l.v. André Vulperhorst
Brechtje Kat, spel & zang
Imra Dinçer, Aleksandra Popovska, Sandra Tadic, zang
Orkun Agir, saz
Jan Rademaker, accordeon
Celil Toksöz, script & regie
Julia Scepanovic, muzikale supervisie

entree € 10
kinderen t/m 15 jaar € 5

zaterdag 19 januari, 20.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen
https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/19-januari-2019-selma-een-muzikale-reis-van-turkije-tot-zuilen/

zondag 20 januari, 15.00 uur – ZIMIHC theater Zuilen
https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/20-januari-2019-selma-een-muzikale-reis-van-turkije-tot-zuilen/

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden