Voedseltuin Overvecht genomineerd voor Appeltjes van Oranje


Voedseltuin Overvecht genomineerd voor Appeltjes van Oranje

De Voedseltuin Overvecht uit Utrecht maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019! En vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Voedseltuin Overvecht als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan van 7 tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Utrechters: Stem op VOEDSELTUIN OVERVECHT!

De Voedseltuin Overvecht is een bijzondere, fijne en toegankelijke plek in de wijk om mensen te ontmoeten, te tuinieren, te leren, actief bezig te zijn, eigen groenten verbouwen, je talenten te ontplooien en er even uit te zijn. In Overvecht, in de tuin werken we samen en maken we samen de wijk mooier. Vanaf het allereerste begin, het eerste zaadje in de grond is dat ons uitgangspunt. Natuurlijk verbinden, zorg voor de aarde en zorg voor elkaar. In de tuin telt ieders bijdrage en zijn er kansen voor iedereen. Voedseltuin Overvecht is dè plek in de wijk waar samenwerking leidt tot een mooie, gedeelde oogst. In een veelbesproken wijk maakt de Voedseltuin Overvecht een nieuw verhaal: een verhaal van hoop, kracht, samen delen en zorg voor elkaar. Daarom verdient de Voedseltuin Overvecht een Appeltje van Oranje!

Koningin Máxima

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden