Foto: ROB DOOLAARD

Kom naar de Vette Vogeldag en help vogels de winter door

Vettige vetbollen en smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen en nog veel meer! Natuurmonumenten organiseert zondag 6 januari tussen 12.00 en 15.30 uur de Vette Vogeldag op Hoeve Wielrevelt. Kinderen gaan voor de vogels aan de slag met doppinda's, zaden, vet, pindakaas en dennenappels.

UTRECHT/HAARZUILENS - Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben. Ze kunnen dus wel wat extra hulp gebruiken! Alle kinderen zijn welkom bij de Vette Vogeldag om de vogels de winter door te helpen.

Vogelsnacks maken
Tijdens de Vette Vogeldag van Natuurmonumenten mogen kinderen zelf vetbollen maken, pindaslingers rijgen en smeuïge pindakaassnacks maken. De zelfgemaakte vogelsnacks mogen mee naar huis om in je eigen tuin of balkon op te hangen. Buiten staan vuurkorven en mag iedereen die dat wil een lekkere marshmallow roosteren.
De boswachter van landgoed Haarzuilens heeft daarnaast een winterse speurtocht uitgezet. Kun jij alle dieren vinden? Na afloop kun je opwarmen en genieten van een heerlijke lunch of een kop warme choco in de gezellige Gasterij op het erf.
De Vette Vogeldag vindt plaats op Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjes' Hoeve (Thematerweg 5). Vanaf daar is het een paar minuutjes lopen naar de Hoeve Wielrevelt.

Meld je aan
Kom je ook naar de Vette Vogeldag? Leden van Natuurmonumenten betalen 4 euro toegang en niet-leden 7 euro. Ouders krijgen gratis toegang. Aanmelden kan op www.natuurmonumenten.nl/haarzuilens

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden