Op zaterdag 15 december vindt de twintigste herdenking plaats Utrechters die hun dienstplicht in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw Guinea het leven hebben verloren.
Op zaterdag 15 december vindt de twintigste herdenking plaats Utrechters die hun dienstplicht in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw Guinea het leven hebben verloren. (Foto: Stichting Indië-monument)

Utrechters herdacht op St. Barbara begraafplaats

Op zaterdag 15 december vindt de twintigste herdenking plaats van de 52 Utrechtse mannen, die tijdens de vervulling van hun dienstplicht in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands Nieuw Guinea het leven hebben verloren.

UTRECHT - De herdenking vindt plaats op de begraafplaats St. Barbara (Prinsesselaan 2, Utrecht) en wordt georganiseerd door de Stichting Indië-Monument Utrecht, onder voorzitterschap van mevrouw Rita Verdonk.

Aan de plechtigheid wordt deelgenomen door nabestaanden, veteranen en belangstellenden. Ook zijn er diverse autoriteiten bij aanwezig, onder wie de burgemeester van Utrecht en de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht.

Programma

De plechtigheid begint met een ontvangst in de Willibrord- en Maartenkamer van de begraafplaats St. Barbara vanaf 13.00 uur. Daarna vindt er een dienst plaats in de kapel. Tenslotte is er een stille tocht naar het Indië-monument op de begraafplaats, waar de gevallenen worden herdacht. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten en koffie of een drankje te nuttigen in de Willibrord- en Maartenkamer.
Iedereen is welkom om de plechtigheid bij te wonen.

Meer berichten