Amnesty's schrijfactie Write for Rights

UTRECHT - 10 December is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ook in Utrecht wordt op maandag 10 december volop geschreven. In de Domkerk worden om 11:00 de deuren geopend en schrijven we tot 16:00 door.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Dit jaar organiseert Amnesty Utrecht haar Write for Rights in de Domkerk. Dit wordt een groot evenement waar veel verschillende Utrechters op af zullen komen. Er zijn veel scholieren uitgenodigd en er is tegelijkertijd een tentoonstelling in de Domkerk genaamd "Tentoonstelling 70 jaar Vrijheid van Meningsuiting" die ondertussen al twee weken veel bezoekers trekt.

Dit is slechts een van de acties die door het hele land georganiseerd zal worden. Wij denken daarom dat een artikel over onze actie een mooie en unieke toevoeging zal zijn aan het lokale nieuws. Er zal een fotograaf van Amnesty Utrecht aanwezig zijn om foto's te nemen, waarvan u er ook een of meer kan gebruiken voor het artikel. De fotograaf kan uiteraard ook een kort stukje tekst aanleveren bij de foto's. Dit alles zou op de dag zelf naar u worden toegestuurd, mocht u akkoord gaan.

Meer berichten