In Lunetten wordt zondag 9 december Wereldlichtjesdag gevierd. Foto: Ninet Zeven.
In Lunetten wordt zondag 9 december Wereldlichtjesdag gevierd. Foto: Ninet Zeven. (Foto: Wereldlichtjesdag Lunetten)

Wereldlichtjesdag op Fort Lunet IV

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gevierd. Op deze dag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook in Utrecht is op zondag 9 december een viering waarin een lichtceremonie plaatsvindt. In de wijk Lunetten zetten wijkgenoten zich voor het tweede jaar in om dit samen mogelijk te maken.

UTRECHT - Het initiatief voor deze kleinschalige viering is genomen door drie mensen die professioneel met rouw te maken hebben. Rouw is iets van alle tijden en een kind dat gemist wordt, draag je een leven lang bij je. Het is belangrijk om daar op je eigen manier vorm aan te kunnen geven. Fort Lunet IV stelt weer haar sfeervolle locatie ter beschikking. Wijkgenoten Hanneloes en Aldrik (samen vormen ze het duo Black Elder Tree) zorgen voor de muzikale omlijsting.

'Golf van licht'

In Nederland is er op ruim tachtig locaties aandacht voor Wereldlichtjesdag. Om het letterlijk wat lichter voor ze te maken én ze te laten beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet, worden alle kinderen en hun nabestaanden verbonden door een golf van licht. Het thema van de viering in Lunetten is dit jaar dan ook: 'Golf van licht'.

'Plaats voor al het missen'

Of het om een pasgeboren baby of een volwassen kind gaat, of je pas kort mist of al heel lang; het maakt niet uit. Er is plaats voor al het missen. Alle mensen zijn welkom om een lichtje aan te steken voor het kind dat mist en zich te laten troosten en inspireren door muziek, woorden, licht en samenzijn.

Programma & locatie

De deuren van Fort Lunet IV gaan om 18.15 uur open. Om 18.30 uur start de ceremonie en na afloop is er wat lekkers te drinken en ruimte om na te praten. Fort Lunet IV ligt aan de Oude Liesbosweg 68 in Utrecht en is goed bereikbaar met fiets, auto, lopend of openbaar vervoer. Voor meer info over de route, kijk hier: https://fortlunet4.nl/

Hoe doe je mee?

Meld je aan via WLDLunetten@gmail.com, dan zetten we een kaarsje voor je klaar. Deelname is gratis dankzij een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Organisatie

De organisatie is in handen van Carlien van Geffen, Lize Nijenhuis & Indra van den Berg. Wil je meer weten? Neem contact op via WLDLunetten@gmail.com of bel naar tel. 06-13518285.

Meer berichten