Campagne #wijzijnhetzat start in EKKO

UTRECHT - 'Iedereen moet overal hand in hand kunnen lopen'. Dit is het statement waarvoor LHBTQI+ Nederland zich op zondag 2 december in EKKO verzamelt. Deze middag geeft de community de aftrap voor een landelijke empowerment campagne met de naam #WIJZIJNHETZAT. In EKKO zal Wethouder Voortman aanwezig zijn namens de Gemeente Utrecht en Minister van Engelshoven middels een videoboodschap vanuit het Ministerie van OCW. 
Dat niet iedereen overal vrij kan bewegen en kan zijn wie hij of zij is, blijkt wel uit de aanhoudende agressie, geweld en scheldpartijen waar de community (dagelijks) mee te maken heeft. Ook deze verhalen worden in EKKO niet geschuwd, op deze middag delen twee slachtoffers (Monique de la Fressange en Ronnie Vernes-Sewratan) van LHBTQI+ geweld hun verhaal.

Organisatoren
Willem de Wit, beter bekend als Dusty Gersanowitz, heeft vanwege zijn persoonlijke boosheid over het aanhoudende geweld, discriminatie en intimidatie eerder dit jaar een oproep richting de community gedaan om voor zichzelf op te komen. Wat is uitgegroeid tot veelvuldig gebruik van de hashtag: #IKBENHETZAT.  Het aftrapevent wordt georganiseerd op initiatief van de Utrechtse Stichting Jonge Utrechtenaers die zichzelf als belangrijkste doel hebben gesteld om de community te verenigen en met deze reden de hashtag #WIJZIJNHETZAT gebruiken.


Programma
Vanaf 17:00 uur start het officiële programma waarin de community in zijn diversiteit aan het woord komt. Deze middag spreekt Dusty, mensen uit de LHBTQI-de community, de Jonge Utrechtenaers en zijn er eerdergenoemde bijdrages. Het officiële gedeelte wordt positief afgesloten met enkele woorden van Dominee Gremdaat.  Om daarna met elkaar de dansvloer op te gaan, elkaar te ontmoeten en mogelijk een van de prijzen te winnen tijdens de loterij. De opbrengsten van het aftrapevent komen ten goede aan de campagne, waardoor een postercampagne in 24 steden gerealiseerd kan worden waar de boodschap "Iedereen moet hand in hand kunnen lopen" groot prijkt. 
 

Meer berichten