Foto: Machiel Coehorst
Foto: Machiel Coehorst (Foto: Machiel Coehorst)

Koorddanser Sebastian balanceert boven de Oudegracht

Balanceren op een dun koord boven de Utrechtse gracht. De Amerikaanse Sebastian (25) vindt het niet zo spannend. "Als je het eenmaal kan, is het net als fietsen", liet hij onze collega's van het AD Utrechts Nieuwsblad weten.

UTRECHT - Zijn koord, een zogeheten slack-line (een slap koord) van enkele centimeters breed, loopt van de Maartensbrug schuin de gracht over. Sebastian wandelt wat heen en weer, steekt z'n handen in z'n zakken, schommelt een beetje op het touw en drentelt dan weer terug richting brugleuning. Hij krijgt applaus en bewondering. "Ik zou dit nog geen twee seconden volhouden", zegt iemand in het publiek.

Straatartiest reist de wereld over

Sebastian komt uit de Amerikaanse staat Californië, is al jaren op reis en verdient  sinds een jaar of drie z'n geld als straatartiest. Zijn act: boven het water balanceren (en soms tussen gebouwen). Hij is nu een paar dagen in Utrecht. En dat bevalt hem een stuk beter dan bijvoorbeeld Amsterdam. "Daar kreeg ik steeds boetes en stonden dronken mensen aan mijn slack-line te rukken."

Meer lezen? Dat kan hier 

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad. Foto: Machiel Coehorst

Meer berichten