Wateroverlast in de Centrale Bibliotheek

In de nacht van 11 op 12 november is er in het portiek voor de Centrale Bibliotheek en boekhandel Broese een klein brandje geweest. De brandweer was snel ter plekke, de Bibliotheek heeft geen brand- of rookschade. Wel is er veel wateroverlast. 

UTRECHT - In verband met de veiligheid van bezoekers en personeel blijft de jeugdafdeling in de Centrale Bibliotheek nog deze hele week gesloten. "Zo lang het plafond nog niet droog is, is er namelijk gevaar voor vallende plafondplaten of betonnen brokstukken. In de tussentijd zullen we een gedeelte van de jeugdboeken op verrijdbare kasten in de hal neerzetten, zodat kinderen toch jeugdboeken kunnen lenen", laat de bibliotheek middels een persbericht weten.

De jeugdafdeling in de kelder is het meest getroffen. Daar staat water op de vloer, er zijn plafondplaten naar beneden gekomen en de kasten met B leesboeken, voor kinderen van 9 – 12 jaar, hebben waterschade. Ook in de hal was wateroverlast. Verder functioneerde de draaideur bij de entree niet, kon in het hele pand de lift niet worden gebruikt en was er geen water. 

Meer berichten