Licht en muziek tijdens Sint Maarten Parade


Foto: Johan Morgenstond
Foto: Johan Morgenstond (Foto: JOHAN MORGENSTOND)

Licht en muziek tijdens Sint Maarten Parade

Naar schatting 7000 deelnemers en kijkers hebben zaterdagavond genoten van de Sint Maarten Parade, waarin een recordaantal lichtsculpturen meegedragen werden. Opvallend was dat er dit jaar meer mensen meeliepen dan er kijkers waren langs de kant.

UTRECHT - Om 18.00 uur gaf minister Van Engelshoven (OCW) op het -gelukkig net weer droge- Domplein het startsein voor de tocht. Na een pakkend optreden van Sibusile Xaba gingen de klokken van de Domtoren luiden en kon de bonte stoet van lichtsculpturen, orkesten, koren, versierde karren, clowns en kinderen met zelfgemaakte lampionnen vertrekken.

Voorop liep deze keer niet het bekende Paard, maar de Vredesduif omdat het thema dit jaar gekoppeld is aan het einde van de eerste wereldoorlog en de Global Goal 'Vrede en Veiligheid voor Iedereen'. De minister liep een eindje mee voorop in de stoet en gaf ter hoogte van Museum Catharijneconvent de draagstok over aan een van de bewoners van AZC Leersum. Meer dan 80 organisaties hebben meegewerkt en deelgenomen aan de optocht, waaronder naast AZC's ook zorgcentra, Stut Theater, de Voedselbank, Leger des Heils, de Taalschool, Villa Vrede, YFC Kanaleneiland en honderden leerlingen van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Ook Het Grijze Koppen Orkest was weer van de partij en de Old Stars van FC Utrecht die de ouderen van verzorgingstehuis Vecht en IJssel in hun rolstoelen voortduwden.
De Sint Maarten Parade is in Utrecht een niet meer weg te denken volksfeest voor alle leeftijden en alle culturen.
Ook Het Vuur van Sint Maarten rond een enorm brandend vuurpaard op vrijdag 9 november op het Berlijnplein in Leidsche Rijn kende een succesvolle tweede editie en lijkt een nieuwe traditie in gang gezet te hebben. Ongeveer 1700 bezoekers kwamen af op dit uitbundige feest dat de oude en de nieuwe stad met elkaar verbindt.

Kijk voor foto's en de aftermovie op sintmaartenparade.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden