Foto: Stichting Queridon taal & horeca

Burgemeester Jan van Zanen opent restaurant/taalschool Queridon

Burgemeester Jan van Zanen opende op zaterdag 3 november het restaurant Queridon. Queridon is een nieuw concept dat een taalschool voor nieuwkomers combineert met een uniek restaurant aan de Saffierlaan in Utrecht.

UTRECHT - "Zeer toepasselijk dat u dit Utrechtse restaurant opent in de Sint-Maartensweek," aldus Van Zanen, die zichtbaar enthousiast was over het initiatief. 'Want Sint Maarten is niet alleen de patroonheilige van onze stad, maar staat ook symbool voor wat op deze plek gebeurt.'

Volgens Van Zanen staat Sint Maarten voor het vermogen om te delen: "En dat is precies wat jullie hier doen: jullie bekommeren je hier om mensen die het minder getroffen hebben. Jullie delen kennis met nieuwkomers die de Nederlandse taal willen leren. En geven ze de bovendien de mogelijkheid om hun taalvaardigheden in de praktijk te brengen en horeca-ervaring op te doen."

NT2 docent Barbara Klomp en haar man Chef-kok Gerard Kluter zijn begonnen vanuit een onvrede over het huidige inburgeringsstelsel. "Dan kan je wachten tot de politiek het verandert," zegt Barbara Klomp, "maar je kan ook gewoon zelf beginnen en het anders doen." Ze bundelden hun kwaliteiten in deze unieke combinatie van een taal/inburgeringsschool met een restaurant. "Uiteindelijk gaat het gewoon het snelst als je meteen volop kan meedoen." 

De burgemeester vond de multiculturele menukaart van het restaurant veelzeggend: 'Hollandse appeltaart en oosterse yallah-yallahcake, Quesedilla uit Nicaragua en Utrechtse uitsmijter, Tabouleh uit Tunesië en tosti uit de Tolsteeg… Waar delen allemaal niet toe kan leiden!'

Queridon taal & horeca is gevestigd aan de Saffierlaan 10, Utrecht. Openingstijden van het restaurant zijn: dinsdag en woensdag van 10.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur (buurthap!) en zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur.  

Meer berichten