Sem Jones maakte deze foto vanuit een schuilhut in Botswana. Inzet: 'Plastic dood' van Dirk Hoogenstein.
Sem Jones maakte deze foto vanuit een schuilhut in Botswana. Inzet: 'Plastic dood' van Dirk Hoogenstein. (Foto: SemJones)

Nominatie voor Utrechtse fotografen

De 12-jarige Dirk Hoogenstein en de 17-jarige Sem Jones uit Utrecht maken kans om één van de prijzen van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland te winnen.

UTRECHT - De twee Utrechters behoren tot de genomineerden van de WWF-Frans Lanting Photo Award. Een jury onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WWF-ambassadeur Frans Lanting heeft 30 natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Het publiek kan via www.wwf.nl/stem op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de prijzen is op 9 december.

Alle genomineerden vertellen een verhaal met hun foto. Zo wil Dirk laten zien hoe slecht plastic voor het milieu is. Dirk ging met zijn vader op pad naar Helgoland: ''Overal was plastic afval. De jan van genten bouwen daar nesten van. Maar dat is gevaarlijk. Je kunt vast blijven zitten en dan ga je dood zoals deze jan van gent.'' De foto van Sem Jones maakte hij vanuit een schuilhut in Botswana. ''Nadat het donker werd kwam er een kudde olifanten drinken waar ik uren naar heb zitten kijken en natuurlijk fotograferen.''

Meer berichten