Foto: Thaeer Muhreez

Crowdfunding Eet Mee zorgt voor verbinding

Stichting Eet Mee verbindt ruim tien jaar mensen in de omgeving Utrecht door etentjes bij mensen thuis mogelijk te maken en daarmee ook sociale eenzaamheid tegen te gaan. Er is een crowdfunding gestart voor de ontwikkeling van een online platform, waarmee nog veel mooie matches gemaakt kunnen worden. Voor deze crowdfunding is nog steun nodig, de campagne loopt tot 31 oktober.

UTRECHT - Studenten, vluchtelingen, ouderen, eigenlijk iedereen die zijn kring wil vergroten, ontmoet elkaar via Eet Mee aan tafel. Na duizenden ontmoetingen, bijzondere avonden en vriendschappen is het tijd voor een volgende stap omdat de stichting de aanmeldingen niet meer aan kan.

Matches via het online platform

Iedereen kan zich aanmelden als gast of eetadres bij Eet Mee en er gaat bijzondere aandacht naar senioren en vluchtelingen. Om te zorgen voor een leuke avond aan de eettafel zorgen vrijwilligers van de stichting voor mooie matches tussen eetadressen en gasten. Er wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld (eet)wensen en mobiliteit. Het online platform zal ervoor zorgen dat de stichting meer matches kan maken door heel Nederland.

Sociale eenzaamheid en verbinding in de buurt

Een deelnemer vertelt: "Door een Eet Mee-etentje heb ik mensen ontmoet uit mijn eigen buurt die ik voorheen helemaal niet kende. Nu hebben we regelmatig contact en zijn we er voor elkaar als dat nodig is." De etentjes aan de eettafel maken verschil, door de huiselijke setting en omdat matches dichtbij worden gezocht. Zo dragen deze bij aan verbinding in de buurt. Ook sociale eenzaamheid wordt aangepakt, hiervoor gaat de stichting ook op zoek naar langdurige matches voor bijvoorbeeld ouderen. Dit valt goed: "Wat ben ik blij dat ik het initiatief heb genomen om mee te doen! Mijn kinderen vinden het ook geweldig dat ik niet achter de geraniums ga zitten." vertelt een oudere. Voor vluchtelingen is ook de kennismaking met de Nederlandse cultuur en communicatie belangrijk: "Veel vluchtelingen hebben problemen met integratie. Eet Mee lost een belangrijk probleem op, namelijk communicatie."

Steun de campagne

De crowdfundingcampagne duurt tot 31 oktober en heeft tot doel om €7.500,- op te halen. Op https://www.dosupport.nl/stichting-eet-mee/ontmoeting-aan-tafel-in-heel-nederland kan iedereen doneren die Eet Mee een warm hart toedraagt. Voor elke bijdrage, hoe klein ook, is een bedankje beschikbaar. Zo ontvang je bij een donatie van € 5 euro een feestrecept en kun je bij € 50 euro aanschuiven bij een van de vrijwilligers thuis. Voor 75 euro krijg je een Eet Mee-schort thuisgestuurd. Voor € 250 kun je kiezen uit een van de kunstwerken die de Biltse kunstenares ImSook Yoo speciaal voor de campagne gemaakt heeft en voor mensen die 500 euro doneren wordt een volledig verzorgd etentje aan huis geregeld! Wil je zakelijk doneren: Eet Mee is ANBI gecertificeerd. Er zijn speciale tegenprestaties beschikbaar.

Meer berichten