Foto: MARC VAN WOUDENBERG

Fietskoerier bezorg lokale producten vanuit de regio

Local2Local gaat fruit, groente en vlees uit de regio in de stad Utrecht laten bezorgen door De Fietskoerier Utrecht. Wietse Slob van Local2Local: "Dit is een prachtige manier om onze lokale, duurzaam geproduceerde voedingswaren ook op een duurzame manier bij de klant te krijgen."

UTRECHT - De Fietskoerier is een bekende partij in Utrecht. De koeriers horen met hun blauwe shirts en snelle fiets inmiddels bij het straatbeeld van de stad. Sinds 2004 vervoeren zij pakketten door de stad en regio. Karen Poot, mede-eigenaar: "We willen de stad mooier en gezonder maken. De busjes eruit, de fietsen erin. Het gaat de goede kant op."
Local2Local is een corporatie van boeren, consumenten en andere afnemers met een lokale, korte voedselketen. Hun gezamenlijke doel is om een lokaal alternatief te bieden voor het huidige – in de ogen van de corporatie - schadelijke voedselsysteem. De boeren van Local2Local produceren rondom de stad Utrecht. Het hoofdkantoor van Local2Local is gevestigd op Fort bij 't Hemeltje in Houten, tien minuten fietsen van de stad.
De vraag naar deze lokale producten neemt toe, ook bij inwoners van de stad Utrecht. Om de korte keten verder te versterken, heeft de provincie Utrecht de opdracht gegeven om Operation Food Freedom uit te voeren. Het doel van deze operatie is om binnen tien jaar 25 procent van al het geconsumeerde voedsel in Nederland te halen uit een korte, lokale voedselketen.
De operatie ging eind september officieel van start op Fort bij 't Hemeltje. Hier waren de initiatiefnemers, waaronder Prins Carlos de Parme de Bourbon, en de gedeputeerde van de provincie Pim van den Berg aanwezig. Ook waren er forteigenaren uitgenodigd, aangezien de forten de verbindende rol spelen tussen de stad en het platteland. Ook de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht hebben een belangrijke rol in de operatie, met kennis, kunde en arbeidskrachten.
Karen Poot van De Fietskoerier Utrecht was ook aanwezig tijdens deze kick-off. "Onze visie sluit heel mooi aan bij die van Local2Local. Een mooie, schone en duurzame wereld. Wij hebben de kennis van de logistiek in de stad, Local2Local heeft een prachtig product." De Fietskoerier Utrecht is sterk in stadslogistiek en verzorgt zendingen in meerdere sectoren.
Vanaf nu bezorgt de Fietskoerier de Food-y-Bags binnen de stad Utrecht aan huis. Voor de toekomst zijn er mooie plannen. Wietse Slob: "De Singel in Utrecht gaat open. Vanaf dan kunnen we onze producten vanaf het platteland, net als vroeger, met een boot via de Kromme Rijn naar de stad vervoeren. Ter plekke wordt het met de fiets aan huis bezorgd."
Zover is het nu nog niet, de Fietskoerier vertrekt nu vanaf de eigen locatie aan de Weerdsingel in Utrecht. Ook geïnteresseerd in het afnemen van eerlijke, lokale producten, voor een eerlijke prijs? Meld je aan via Local2Local.nl en wie weet staat de Fietskoerier binnenkort bij jou aan de deur met appels uit Bunnik, bier uit Houten en een biefstuk uit Werkhoven.

Meer berichten