Vier meter hoge boom vol verhalen van mensen die met kanker te maken hebben

Van 8 oktober tot en met 14 oktober plaatst KWF Kankerbestrijding een Verhalenboom van vier meter hoog bij Utrecht Centraal Station.

UTRECHT - Elk blaadje van de boom bevat een persoonlijk verhaal, wens of herinnering van iemand die met kanker te maken heeft (gehad). De boom staat symbool voor verbinding en het samen levend houden van herinneringen. 
 
Doneren met een persoonlijke reden

Kanker raakt ons allemaal. Maar liefst 1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. Iedere donateur heeft een eigen reden om KWF te steunen. Achter elke donatie schuilt een persoonlijk verhaal, wens of herinnering.

Ook Harriët doneert met een dierbare in gedachte: " Ik doneer voor mijn dochter, want ik gun haar een toekomst in goede gezondheid, zonder kanker."

De Verhalenboom

Online kunnen mensen vertellen voor wie zij bijdragen aan kankeronderzoek. Deze verhalen komen samen in een fysiek kunstwerk in de vorm van een boom, die op 8 oktober fysiek wordt gebouwd op Utrecht Centraal Station. Het wordt een houten kunstwerk met blaadjes van papier en daarop boodschappen van en voor mensen die te maken hebben met kanker. De boom staat symbool voor verbinding en het samen levend houden van herinneringen. 

Utrecht Centraal Station 

De Verhalenboom is van 8 oktober t/m 14 oktober te bewonderen bij Utrecht Centraal Station, op Stationsplein West aan de Jaarbeurskant bij het Stadskantoor van de Gemeente Utrecht. Het wordt een volle herfstboom met meer dan 400 gedoneerde verhalen, ofwel blaadjes. Mensen kunnen hun verhaal nog doneren tot 5 oktober via kwf.nl/ikdoneervoor. De digitale Verhalenboom blijft ook na 14 oktober bestaan.


 

Meer berichten