Festival Mooi Meegenomen

UTRECHT - Het leven van mensen met een minimuminkomen gaat niet over rozen: altijd maar puzzelen hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen. En natuurlijk komen onverwachte uitgaven nooit uit. Toch zijn er mensen, die het lukt om de (financiële) uitdagingen waar mensen met een kleine beurs voor staan, te tackelen. Hoe doen zij dat? Wat kunnen anderen van hen leren?

Activiteiten om minima te helpen

Van 10 tot en met 17 oktober organiseert de Armoedecoalitie in Utrecht diverse activiteiten, waar minima hun voordeel mee kunnen doen. Zo wordt er in drie wijken een Wegwijs-wandeling op touw gezet. In diezelfde wijken staat een Deeldiner op het programma onder het mom 'Hoe (over)leef je met een laag inkomen'. Verder kunnen mensen tijdens een dialoog met elkaar over een bepaald onderwerp in gesprek. Die op 16 oktober - in samenwerking met de gemeente - vormt de opmaat naar de nieuwe nota over de aanpak van armoede en schulden. Daarnaast worden in die week onder andere kaartjes weggegeven, waarmee mensen met een kleine beurs gratis naar theater, festival of film kunnen gaan.

Internationale armoededag

Tot slot wordt er op 17 oktober stil gestaan bij de viering van Internationale armoededag. Op die dag is er van alles te doen in en rond ZIMIHC theater Stefanus.

Informatie

Kijk voor het volledige programma en voor meer informatie op de website:

www.armoedecoalitie-utrecht.nl

Meer berichten