Twaalf restaurants in Utrecht lieten vrijdag tijdens het event 'Toegankelijk Uiteten' zien dat zij toegankelijk zijn voor iedereen.
Twaalf restaurants in Utrecht lieten vrijdag tijdens het event 'Toegankelijk Uiteten' zien dat zij toegankelijk zijn voor iedereen. (Foto: Toegankelijk Uiteten Utrecht)

Geslaagde Toegankelijk Uiteten in Utrecht

Twaalf restaurants in Utrecht lieten vrijdag tijdens het event 'Toegankelijk Uiteten' zien dat zij toegankelijk zijn voor iedereen.

UTRECHT - Het event Toegankelijk Uiteten Utrecht is een initiatief van De Hoogstraat Revalidatie, Koninklijke Horeca Nederland, inwoners van Utrecht, gemeente Utrecht en Solgu.

Vrijdag gingen enkele inwoners en bestuurders bij restaurant De Rechtbank uit eten. Wethouder Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht opende de avond. Van Ooijen: "Ik ben blij dat onze stad stap voor stap toegankelijker wordt voor iedereen. We laten zien dat we de uitvoering van het VN verdrag handicap serieus nemen: Utrecht doet mee!"

De inwoners die deze avond aan tafel zaten, ervaren dat het voor mensen met een handicap vaak niet vanzelfsprekend is om naar een restaurant te gaan. Merel (inwoner Utrecht): "Toegankelijkheid zit vaak in een simpele praktische oplossing en de manier waarop je wordt benaderd." De Rechtbank liet zien dat toegankelijkheid in hun restaurant vanzelfsprekend is.

Restaurants die meededen én dus toegankelijk zijn: De Rechtbank; Camping Ganspoort; Van Ostade; Castellum Café; Restaurant Griftpark 1; Meneer Vink; Buurten in de Fabriek, De Winkel van Sinkel; Danel; De Utrechter; Metro City Kitchen; Vroeg.

Meer berichten