De Utrechtse Bea Schrauwers (l) zat in een rolstoel, maar loopt nu The Blind Run
De Utrechtse Bea Schrauwers (l) zat in een rolstoel, maar loopt nu The Blind Run (Foto: Claudia van Alfen)

Bea en Claudia lopen samen The Blind Run

Op zaterdag 13 oktober lopen Bea Schrauwers en Claudia van Alfen zij aan zij The Blind Run in Zeist. Samen gaan ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen.

UTRECHT - Bij The Blind Run lopen de deelnemers met z’n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Het doel is aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor multisportdagen en sportclinincs voor mensen met een visuele beperking.

Doorzettingsvermogen
Bea Schrauwers uit Utrecht en Claudia van Alfen uit Doorn zijn collega's geweest in het gezondheidscentrum van Bartiméus in Doorn. Op dit moment is Claudia de arts van Bea die een visuele beperking heeft. Claudia: “Toen ik de arts van Bea werd, zat zij in een rolstoel. Bea heeft laten zien dat je met doorzettingsvermogen heel veel kan bereiken, ook al zit het soms tegen. Ik ben trots dat ik samen met haar The Blind Run kan gaan doen.“

Actief inzetten
“We doen mee aan The Blind Run omdat we het belangrijk vinden om ons actief in te zetten voor mensen die blind of slechtziend zijn,” vervolgt Claudia. “Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk. Ook mensen met een visuele beperking moeten kunnen sporten.” Bea vult aan: “Sporten zorgt ervoor dat je fit wordt en veel plezier beleeft. Je ontmoet tijdens het sporten ook andere mensen Daarnaast leer je om je grenzen te verleggen.”

Trainen
“We zijn al enkele maanden bezig met trainen,” gaat Bea verder. “Ik wandel en fiets veel om mijn conditie te verbeteren. En Claudia loopt graag hard. Voordat we aan de start van The Blind Run staan, willen we een paar keer hebben geoefend als duo. We zijn benieuwd hoe dat is, je moet op elkaar vertrouwen. Maar het belangrijkste is dat we samen aan een sportevenement kunnen meedoen en tijdens de run veel plezier hebben.”

Feestje
“We willen tegen iedereen zeggen: schrijf je in! Door mee te doen geef je niet alleen jezelf een bijzondere ervaring, maar maak je het ook voor blinde en slechtziende mensen mogelijk om te kunnen sporten. Daarnaast bestaat The Blind Run vijf jaar. En dit feestje mag ook zeker gevierd worden!”

Meer informatie
The Blind Run wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor mensen met een visuele beperking, bestaande uit Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind. Dit jaar wordt het parcours uitgezet rondom het terrein van Bartiméus in Zeist. Duo’s schrijven zich samen in. Omdat The Blind Run vijf jaar bestaat, is deelname gratis.

Meer informatie en aanmelden: www.theblindrun.nl

Meer berichten