De helling eerste rookvrije poppodium in Nederland

Het Utrechtse poppodium De Helling is vanaf de start van het nieuwe culturele seizoen rookvrij. De rookruimte in het cafégedeelte van De Helling is vervangen door een kleinschalig podium.

UTRECHT - Vanaf het najaar zal een deel van de nieuwe programmering hier plaatsvinden. De Helling is hiermee het eerste volledig rookvrije poppodium van Nederland.

Rookvrij

Het poppodium had al langer de wens om haar cafégedeelte flexibeler in te kunnen richten, maar liep daarbij tegen ruimtegebrek aan. De beslissing van het gerechtshof Den Haag eerder dit jaar (die stelde dat rookruimtes in horecagelegenheden verwijderd moeten worden) was dan ook doorslaggevend voor De Helling in het besluit om de rookruimte definitief te verwijderen bij de herinrichting van het café.

Breder programma

Vanaf het najaar biedt De Helling mede door toevoeging van het nieuwe podium in het café een breder programma aan. Onder de noemer 'OPEN' worden vanaf medio oktober gratis toegankelijke avonden georganiseerd. Hiermee wil De Helling haar rol als culturele broedplaats binnen de Utrechtse wijk Rotsoord verder versterken, waarbij de nadruk wordt gelegd op talentontwikkeling. Met 'OPEN' biedt De Helling ruimte aan opkomende artiesten, lokale samenwerkingen en uiteenlopende activiteiten.

Op zaterdag 15 september wordt het nieuwe podium in het café voor het eerst in gebruik genomen, tijdens het festival 'HE:LEEN | Expeditie Rotsoord' (onderdeel van het Uitfeest van Culturele Zondagen). Meer informatie over de invulling en het programma van 'OPEN' volgt in de loop van het najaar.

Meer berichten