Foto: Slot Zuylen

Open Monumentendag op Slot Zuylen

Op Open Monumentendag bezoek je natuurlijk Slot Zuylen! Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. In Slot Zuylen ervaart u het dagelijks leven van de bewoners van het kasteel.

UTRECHT - Op dit moment is nog de tentoonstelling 'Adel & Accessoires' te bezichtigen. Komt u ook kijken? Op zaterdag 8 september bezoekt u gratis het Slot. Elk half uur start er een rondleiding van drie kwartier. 

Activiteiten op Slot Zuylen

Slot Zuylen opent tijdens de Open Monumentendag 2018 op zaterdag 8 september 2018 haar deuren. Bezoek Slot Zuylen gratis met een rondleiding (duur 45 min.), elk half uur van 11.30 - 16.00 uur. Museumcafé en museumwinkel open van 11.00-17.00. De tuin is van 11.00-17.00 vrij te bezichtigen. Voor de kinderen is er een gratis speurtocht beschikbaar. In 'Het Land van Zuylen' leert u het Slot en haar naaste omgeving beter kennen aan de hand van een levendige animatie en een interactieve presentatie: een waardevolle aanvulling op uw bezoek.

Open Monumentendag

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Het thema van dit jaar is 'In Europa'.
 

Aanvullende informatie
•    Evenement: Open Monumentendag
•    Datum: Zaterdag 8 september, 11.00 tot 17.00
•    Entree: gratis
•    Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611AS Oud Zuilen
•    Toegankelijkheid: Het Slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. Ook kinderwagens en rollators kunnen helaas niet naar binnen. De tuin en Museumcafé zijn daarentegen wel toegankelijk.
•    Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen. 
 

Meer berichten