Talentprogramma Rode Kruis

Talentprogramma Rode Kruis

UTRECHT - Het nieuwe talentprogramma 'Red Cross Talent Award' van het Rode Kruis Utrecht krijgt subsidie vanuit Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. 13.000 jongeren gaan na de zomer in heel Nederland in dit kader aan de slag om iets nieuws te leren en tegelijkertijd bijdragen aan de maatschappij. Iedere jongere tussen de 15 en 30 jaar kan zich aan te melden.

De deelnemers stellen persoonlijke doelen, volgen een EHBO-opleiding en diverse andere trainingen en doen praktijkervaring op tijdens het vrijwilligerswerk. Het talentprogramma wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking met als bekroning een medaille, getuigschrift en een EHBO-diploma.

Het programma start op donderdag 20 september en loopt door tot juli 2019. De activiteiten vinden met name plaats op de donderdagavond in het pand van het Rode Kruis, Koningsweg 2 in Utrecht. Hieraan kunnen maximaal 32 jongeren deelnemen.

Jongeren van 15-18 jaar die mee willen doen met het talentprogramma en beschikbaar zijn op de donderdagavond, kunnen zich aanmelden via talentaward.utrecht@rodekruis.nl. Meer informatie is te vinden op www.rodekruis.nl/utrecht/onze-activiteiten/talent-award/. Op donderdag 6 september is er een informatieavond.

Jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar kunnen als Talent Coach aan de slag. Deze vrijwilligers gaan de jongeren op de donderdag als groep begeleiden en individueel coachen bij het doorlopen van het talentprogramma. De starttraining vindt plaats op zaterdag 15 september. Ga voor meer info naar www.rodekruis.nl/utrecht of meld je aan via talentaward.utrecht@rodekruis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden