Speciaal voor de muziekschool aan de Makassarstraat is er een kunstwerk gemaakt. Foto: PT
Speciaal voor de muziekschool aan de Makassarstraat is er een kunstwerk gemaakt. Foto: PT (Foto: )

Muurschildering voor de muziekschool

Lombok is een kunstwerk rijker. Speciaal voor de muziekschool aan de Makassarstraat heeft internationale graffitikunstenaar Nhobi in samenwerking met Utrechtse kunstenaar Munir de Vries een muurschildering gemaakt. Het was een flinke uitdaging maar binnen een dag is de metershoge schildering gerealiseerd.

utrecht - Deze muurschildering in de muziekschool aan de Makassarstraat is een voorproefje van de muurschildering die SWK030 in het najaar op de buitenmuren van het gebouw gaat realiseren.

Veel bewoners van de wijk kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. "Ik wist helemaal niet dat dit een muziekschool was", merkte de bedrijfsleidster van het naastgelegen Emmaus op. En dat is precies de reden dat dit project tot stand is gekomen. Dit project is een pilot-versie van een grootschaliger project waarmee SWK030 verschillende creatieve panden door de stad wil uitlichten en laten zien wat er in de panden gebeurt. Projectleider Marjolein van Alfen: "In het kunstwerk zetten ze de verbinding tussen de natuur en de muziek centraal. Muziek instrumenten groeien uit de natuur voort. Daarmee is de muurschildering een venster tussen de kunst binnen en de natuur rondom het gebouw."

Meer berichten