Foto:

Albatrosstraat in Utrecht schuift aan bij Buurttafel

Utrecht Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Albatrosstraat in Utrecht werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Sandra Derks won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De buurt dichter bij elkaar
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Albatrosstraat viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 18 juli, de straat in. Bewoonster Sandra Derks geeft aan dat ze in een gevarieerde straat woont vol lieve mensen die altijd naar elkaar zwaaien, maar ze vindt het tijd worden voor een goed gesprek. Met z'n allen aan een lange tafel, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van de verhalen uit de buurt. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek (april 2017) dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten*. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten