Berlage Saophone Quartet treedt op Het Hortus Festival op. Foto: PR
Berlage Saophone Quartet treedt op Het Hortus Festival op. Foto: PR (Foto: )

Het Hortus Festival strijkt neer in de Oude Hortus

Nederlands groenste kamermuziek festival is deze zomer te gast bij de Oude Hortus in Utrecht. Op 27 juli, 3 en 11 augustus kan men genieten van klassieke muziek in de historische oranjerie uit de achttiende eeuw.

utrecht - 'De Dood Spreekt' is het thema van het Hortus Festival dit jaar. "De dood is al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor zoveel componisten", zegt pianist en dirigent Maarten van Veen, artistiek leider van het Hortus Festival. "En volgens de Duitse filosoof Schopenhauer kunnen we door de muziek die zij schreven de essentie van het leven doorgronden." Ontroerende, betoverende en duistere symfonieën over de dood zullen weerklinken in de bloeiende Hortustuin tijdens de zwoele festivaldagen.

Voor het eerst laat het Hortus Festival muziek 'becommentariëren' door nu nog levende componisten als David Lang en Klas Torstensson.

De middag is vanaf 13.00 uur voor de kinderen (vanaf 5 jaar). In de workshop van de Muziekfabriek Componeren doe je zo! gaan de kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Hier ontdekken ze de wereld van muziek. Kijk voor het programma en de kaartverkoop op www.hortusfestival.nl.

Meer berichten