Wethouder Linda Voortman en ambassadrice Tineke Schouten met de nieuwe U-pas. Foto: PR
Wethouder Linda Voortman en ambassadrice Tineke Schouten met de nieuwe U-pas. Foto: PR (Foto: )

'Een gelukkig nieuw U-pasjaar!'

Opening bij Pathé Rembrandt

Tijdens een drukke aangelegenheid bij Pathé Rembrandt aan de Oudegracht werd afgelopen donderdag het nieuwe U-pasjaar officieel geopend. Niet alleen Linda Voortman (wethouder Werk en Inkomen) en U-pasambassadrice Tineke Schouten waren van de partij, maar ook 160 U-pashouders waren op de bioscoop in het centrum afgekomen. "We hadden het nieuwe U-pasjaar niet feestelijker kunnen aftrappen", aldus Erik Reitsma van het U-pasbureau.

utrecht - De U-pas bestaat al een aantal jaren en zorgt ervoor dat mensen met een lager inkomen kunnen blijven meedoen in de samenleving. Vaak vallen activiteiten waaronder een abonnement op de sportschool of een bioscoopbezoek als eerste af. Erik Reitsma: "Met de U-pas bieden we pashouders de mogelijkheid aan leuke activiteiten deel te nemen. Zo kunnen U-pashouders deelnemen aan meer dan 1.000 activiteiten die op www.u-pas.nl door onze U-paspartners worden aangeboden. Voor ouders van Utrechtse brugklassers die zich geen computer kunnen veroorloven, is de U-pas tevens een uitkomst. Maar ook voor de contributie van de voetbalclub kan men het tegoed op zijn U-pas aanspreken."

Een van de hoogtepunten van afgelopen U-pasjaar was het bezoek van 5.000 U-pashouders aan de Efteling. Tineke Schouten was die dag naar Kaatsheuvel van de partij denkt er nog met veel plezier aan terug. "Zo veel mensen die we op een onvergetelijke dag hebben kunnen trakteren. En dat alles voor 10 euro per persoon. Zeker voor herhaling vatbaar!"

Stijging

Afgelopen donderdag werd er door wethouder Voortman onder meer teruggekeken op het succes van de U-pas die op dit moment meer dan 50.000 pashouders kent. En niet alleen het aantal U-pashouders maar ook het aantal U-paspartners stijgt iedere dag. Zo is de bioscoopketen Pathé is onlangs als nieuwe U-paspartner verwelkomd.

Door de beklonken samenwerking is het voor U-pashouders mogelijk in de komende twaalf maanden met het budget op hun U-pas tot vijf keer een film bij een Pathé-theater in Utrecht te bezoeken. Om deze samenwerking meteen kleur te geven, werd er twee weken geleden een mailing naar alle U-pashouders gestuurd om op 5 juli na de officiële opening van het nieuwe pasjaar de film Solo: A Star Wars Story te bezoeken.

Erik Reitsma zei over de actie: "Het was daverend succes. Nadat we de mail hadden verstuurd, stroomden de aanmeldingen binnen en hebben we de 160 aanmeldingen die als eerste bij ons binnenkwamen meteen blij kunnen maken met een gratis kaartje voor de film die speciaal door Pathé Rembrandt was geselecteerd. En er is geen bioscoopbezoek is compleet zonder popcorn: daarom kregen alle aanwezigen er ook een bakje popcorn bij. We mogen niet alleen terugblikken op een mooi U-pasjaar, maar met de opening van het nieuwe pasjaar ook vooruitkijken op een spetterend nieuw U-pasjaar!"

Meer berichten