Verschillende buitenlandse studenten komen op uitwisseling. Foto: PR
Verschillende buitenlandse studenten komen op uitwisseling. Foto: PR (Foto: JanJaap Zeydner)

Buitenlandse studenten zoeken gastgezin in Utrecht

UTRECHT - Eind augustus is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Ze hebben veel zin om kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren. Travel Active is in de regio Utrecht op zoek naar één of meerdere gastgezinnen die het leuk vinden, om een buitenlandse student een thuis te bieden.

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven.Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active. De studenten die in augustus naar Nederland komen, komen uit België, Brazilië, Thailand, Australië en nog veel meer landen en blijven tot de kerstvakantie, of het gehele schooljaar in Nederland.

Een gastgezin dient uit een huishouden van minimaal één persoon te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Meer informatie? Telefoonnummer: 020-737 20 62 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. Op de website www.travelactive.nl/gastgezinworden is meer informatie te vinden.

Meer berichten