Foto:

Feestelijke onthulling van het kunstwerk 'Ik zit op kunst'

UTRECHT - De Vrijstaat begon 2018 met de succesvolle crowdfunding IK ZIT OP KUNST. Doel van de campagne was het realiseren van kleurrijke landmarks op het terrein van De Vrijstaat. Zondag 8 juli wordt dit unieke kunstwerk en kan iedereen voortaan van veraf zien wat een geweldige kinderkunstwerkplaats hier in Leidsche Rijn ligt.

Het kunstwerk IK ZIT OP KUNST is ontworpen door de kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie samen met kunstenaar Eline Janssens en bestaat uit bankjes met keramische tegels en drie kleurrijke masten en banieren. "De kinderen en ik hebben samen voor zowel het ontwerp als de uitvoering gezorgd. Kunstenaar-collega's in de dop mag je toch wel zeggen na deze co-creatie," aldus Eline Janssens. De realisatie van het kunstwerk is mogelijk dankzij 100 betrokken donateurs en gulle bijdragen van het Prins Bernard Cultuurfonds en het Leidsche Rijn Centrum. "De Vrijstaat stimuleert kinderen om buiten de lijnen te denken. Zo kunnen al die kleine kunstenaars de wereld een stukje leuker maken!" aldus de motivatie van één van de donateurs.

Feestelijke afsluiting van het seizoen
Naast het onthullen van het kunstwerk presenteren de kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie ook het eindresultaat van hun samenwerking met fotograaf Elsbeth Pijnappels. De afgelopen maanden leerden zij hoe je een verhaal kunt vertellen met foto's en welke beeldende technieken je daarvoor kunt gebruiken. De omgeving van De Vrijstaat vormt de inspiratie voor hun verhalen. We maken de middag compleet met een muzikaal optreden van de band Wolvenplein als onderdeel van Struinen in de Tuinen, een tuinfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Utrecht.

Deze feestelijke afsluiting van het Vrijstaat-seizoen vindt plaats op zondag 8 juli, van 13:00 tot 14:30 uur. Iedereen is van harte welkom. We verzamelen bij de boerderij (Hof van Monaco 3, Utrecht

Meer berichten