Van 10 tot en met 18 juli strijkt Circus Sijm neer in Park Transwijk in Utrecht. Foto: Ron Mikkenie
Van 10 tot en met 18 juli strijkt Circus Sijm neer in Park Transwijk in Utrecht. Foto: Ron Mikkenie (Foto: Ron Mikkenie)

Humor, muziek en magie bij Circus Sijm

Bewerkt door de redactie

Win kaarten bij Stadsblad Utrecht

Van 10 tot en met 18 juli is het tijd voor Circus Sijm in Utrecht. In het Park Transwijk zijn er dagelijks voorstellingen. Lezers van het Stadsblad kunnen meedoen aan een prijsvraag en twee gratis entreekaartjes winnen.

UTRECHT - Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste, door wetgeving, moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde een persoonlijke stijl. Het is alsof je bij directeur Alex Sijm te gast bent: in zijn piste serveert hij een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een stijlvolle saus vol vaart en 'aanraakbaarheid'.

Circus Sijm presenteert in haar blauw-gele tent de nieuwe productie: 'Vive Le Cirque', een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Dit circus ontleent zijn kracht aan kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de piste.

Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: Een paardennummer en spierkrachtacrobatiek. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om grappig te zijn. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een scherpschietnummer.

Informatie

Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via de website www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs 14 euro (normaal 17,50 euro aan de kassa - ongeacht de leeftijd - 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Meer berichten