Het uitzicht over het kanaal met trainende roeiers, recreërende stadsmensen en zich ontwikkelende horeca- en woonbestemmingen is uniek. Foto: PR
Het uitzicht over het kanaal met trainende roeiers, recreërende stadsmensen en zich ontwikkelende horeca- en woonbestemmingen is uniek. Foto: PR (Foto: )

Gildewandeling langs het Merwedekanaal

Gilderondleider Johan Le Fèvre maakt met belangstellenden op dinsdag 10 dinsdag een wandeling maken langs het Merwedekanaal. Ze wandelen langs het beschermde stadsgezicht dat tussen de wijken Lombok en Oog in Al ligt. Er wordt aandacht besteed aan historie, waterstaat, mensen en gebouwen. De wandeling start om 14.00 en duurt ongeveer anderhalf uur.

utrecht - Het Merwedekanaal kwam gereed in 1892. Het gedeelte dat binnen de stadsgrenzen ligt, is bekend door de imposante Muntsluizen en een historische draaibrug. Hier kruiste een belangrijke waterroute, de Keulse Vaart, van Amsterdam naar het Duitse achterland, een belangrijke landroute, de weg van Utrecht naar Leiden. Er vestigden zich voor Utrecht en Nederland belangrijke industrieën.
Het uitzicht over het kanaal met trainende roeiers, recreërende stadsmensen en zich ontwikkelende horeca- en woonbestemmingen is uniek.
Fietstocht Gilde Utrecht: Op de fiets rond Fort de Bilt
Wandel mee op vrijdag 14 juli door de verscholen hofjes vol flora en met vele oude bomen, vaak te bereiken via nauwe steegjes. Inlichtingen tussen 14.00 en 16.00 uur, telefoon 030-234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl.

Meer berichten