Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Persgroep

Utrechtse ondernemers in de dop gezocht

Jongeren tussen 15 en 22 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer.

UTRECHT - Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Hier hebben de jongeren hun leven lang profijt van, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt voor de tweede keer plaats in de regio Utrecht en Stichtse Vecht met als nieuwkomer gemeente Nieuwegein. Het DOEN staat centraal: jongeren gaan echt hun eigen bedrijf opzetten. De start is een driedaagse training waarbij de jongeren handvatten krijgen om zelf aan de slag te gaan. In de weken die volgen is een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner beschikbaar. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Danielle Hagoort

In 2017 was Danielle één van de jonge ondernemers in de dop. ZomerOndernemer vond ze superleuk: "Bij ZomerOndernemer gaven ze me echt het vertrouwen om door te gaan met m'n bedrijfje en er echt voor te gaan. Ik heb er veel van geleerd, de juiste mensen leren kennen en ik denk er nog vaak aan terug. Danielle startte tijdens ZomerOndernemer haar eigen bedrijf: DAAN grafisch ontwerp.

Aanmelden

ZomerOndernemer zoekt geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht. Deelname is gratis en ze krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid (minimaal vier weken) in de zomer. Twijfel niet en meld je nu aan via www.zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer Utrecht/Nieuwegein/Stichtse Vecht is mogelijk door de ondersteuning van de Rabobank, Gemeente Utrecht, Gemeente Nieuwegein en gemeente Stichtse Vecht en landelijke fondsen.

Meer berichten