Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Jan van Beijnhem

Jongens A1 MHC Fletiomare naar landelijke finale Super A

Afgelopen zaterdag hebben de jongens A1 van Fletiomare de landelijke Super A-finale bereikt, dat is de hockeyklasse net onder de landelijke klasse. Zaterdag 9 juni speelt het team in Zoetermeer om het kampioenschap.

UTRECHT - Het toegestroomde publiek werd zaterdag getrakteerd op een zinderende wedstrijd van de JA1 tegen Ring Pass Delft. Na een achterstand van 1-3 wisten de jongens op karakter en met spannend spel de winst naar zich toe te trekken. Na het eindsignaal was de stand 4-3.

Zaterdag 9 juni speelt het team in Zoetermeer om het kampioenschap. In toernooivorm wordt dan bepaald wie zich het beste Nederlandse Super A-team van 2018 mag noemen. 

De JA1 is het eerste team in de geschiedenis van Fletiomare die de landelijke finale van de Super A heeft bereikt. Vorig jaar speelde het jongens A1-team voor het eerst Super A en dit jaar is het gelukt om als tweede te eindigen in de poule na Phoenix JA1, waarmee ze geplaatst zijn voor de finaledag.

Andere teams die spelen voor de landstitel zijn Naarden, SCHC, Houten en Phoenix (allemaal eerste geworden in hun poule), Qui Vive, Gooische en Voordaan (net als Fletiomare tweede geworden).
 

Meer berichten