Logo stadsbladutrecht.nl

Kinderen en studenten organiseren samen een sport- en speldag voor de buurt


Groep zes van de Marcusschool uit de Utrechtse wijk Overvecht en studenten van de Universiteit Utrecht organiseren op 11 juni een sportieve middag voor bewoners van de omliggende buurt. Het project wordt ondersteund door Stichting Move en de stichting 'Ik Ben Geweldig'. Dit sportieve evenement vindt plaats op maandag 11 juni van 13.00 tot 15.00 op het schoolplein van de Marcusschool. Alle buurtbewoners zijn welkom om het op te komen nemen tegen de sportieve jongens en meisjes van groep zes. 
 
De Marcusschool doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten. Gedurende een paar maanden hebben ze elkaars leefwereld leren kennen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld een uitstapje gemaakt naar de Uithof om te kijken hoe en waar de studenten les krijgen. Ook hebben de kinderen nagedacht over hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hierbij de plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier ontdekken kinderen dat zij de wereld kunnen veranderen.

Tijdens een aantal 'bedenk- en doesessies' zijn de kinderen samen met de studenten aan de slag gegaan met het voorbereiden van de sport- en speldag. Hier werd al snel duidelijk dat de kinderen zelf erg sportief zijn. Want, zoals een van de kinderen wist te zeggen: 'Sport is gezond én goed voor je'. Naast dat sporten gezond is, is het ook vooral een leuke activiteit om samen te doen. Daarom hebben de kinderen gekozen om door middel van een sport- en speldag ervoor te zorgen dat buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen. Op de sport- en speldag zullen dan ook voor jong en oud verschillende soorten activiteiten zijn: van blikgooien tot voetballen en van sjoelen tot verspringen. Tussen het sporten door zijn er gezonde versnaperingen te halen bij de gezonde fruitkraam. 
 
Over Stichting Move
Stichting Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in tien grote studentensteden waar jaarlijks in totaal zo'n 100 projecten op basisscholen worden uitgevoerd. Move startte onlangs haar eerste projecten op het vmbo binnen het project Move your world. Move ontvangt financiële ondersteuning van onder andere de VriendenLoterij, het Oranje Fonds, Fonds 1818, Stichting Kinderpostzegels, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Rabobank, Stichting Dioraphte en Sofronie Foundation.
 

Meer berichten