Op zaterdag 16 juni kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog met een bonte stoet van boten uit de LHBTI-gemeenschap. Foto: Utrecht Calan Pride
Op zaterdag 16 juni kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog met een bonte stoet van boten uit de LHBTI-gemeenschap. Foto: Utrecht Calan Pride (Foto: Utrecht Canal Pride)

Regenboogkleuren komen naar Utrecht: meer boten op de tweede Canal Pride

Op zaterdag 16 juni kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog met een bonte stoet van boten uit de LHBTI-gemeenschap. Tijdens de tweede editie van de Utrecht Canal Pride varen meer dan veertig boten mee van organisaties die zich inzetten voor de LHBTI-gemeenschap.

UTRECHT - De organisatie verwacht wederom tienduizenden bezoekers langs de Oudegracht. De eerste boten vertrekken vanaf 14.00 uur vanaf het Ledig Erf. Het thema is: trots op jou!

'Tweede editie nog mooier'

De Utrecht Canal Pride beleefde in 2017 een spetterende eerste editie. Met 25.000 toeschouwers en een unieke sfeer was het meteen duidelijk dat er een vervolg zou komen. Dat staat nu voor de deur: met meer boten, meer toeschouwers en nog veel meer feest door de hele stad. "Afgaande op het aantal inschrijvingen en de enthousiaste reacties die we ontvangen, ziet het er nu al naar uit dat deze editie nog mooier wordt dan die van vorig jaar," zegt Robert Kalff, voorzitter van Stichting Utrecht Canal Pride. "En van die eerste editie krijg ik nog steeds kippenvel, als ik de beelden terugzie."

De Utrecht Canal Pride geeft LHBTI-organisatie uit Utrecht en omstreken de kans hun trots te tonen aan Utrecht en tienduizenden bezoekers van de pride. Kalff: "We wilden de zichtbaarheid van LHBTI-organisaties vergroten. En zowel aan onze eigen community als aan de buitenwereld laten zien hoe gevarieerd we zijn. Dat is gelukt." En hoe: de bonte stoet die vorig jaar door de grachten ging, zorgde voor één groot feest in de Utrechtse binnenstad.

Op zaterdag 16 juni trekken vanaf 14.00 uur meer dan veertig boten over de Oudegracht – bijna een verdubbeling van het aantal van vorig jaar. Naast het aantal boten is ook het feestaanbod gegroeid. Na de parade zijn er maar liefst vier openbare straatfeesten gevolgd door vier afterparty's, voor ieder wat wils.

Primeurs

De Utrecht Canal Pride 2018 kent enkele primeurs ten opzichte van vorig jaar. "Het wordt allemaal nog diverser en uitgebreider", zegt Kalff. "Zo varen dit jaar kano's voorop, zodat ook individuele deelnemers een statement kunnen maken. Daarnaast varen enkele bijzondere boten mee: de Gay Straight Alliance (GSA) van middelbare school UNIC heeft een eigen boot, er vaart (voor het eerst ooit op een pride) een intersekseboot mee en de Utrechtse politieke partijen zijn verenigd op één boot." Publiek is van harte welkom langs de hele Oudegracht om de parade aan te moedigen.

Belangstellenden kunnen voor het volledige programma een kijkje nemen op de website van de organisatie:

www.utrechtcanalpride.nl

Meer berichten