Logo stadsbladutrecht.nl


Zondag 24 juni worden tien beelden tussen Amersfoort en Utrecht onthuld. Foto: Boris Tellegen
Zondag 24 juni worden tien beelden tussen Amersfoort en Utrecht onthuld. Foto: Boris Tellegen (Foto: Bors Tellegen)

Op de fiets van Mondriaan naar Rietveld

Tussen Amersfoort en Utrecht worden op zondag 24 juni tien beelden onthuld met een feestelijk fietsevent. De beelden van de hedendaagse kunstenaar Boris Tellegen (1968) symboliseren een ontmoeting tussen de Utrechtse Gerrit Rietveld en de Amersfoortse Piet Mondriaan.

De 6,5 meter hoge zuilen staan langs De Stijl fietsroute. Ter ere van de opening is er 24 juni een fietstocht van Amersfoort naar Utrecht langs alle beelden.

UTRECHT - Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld werden op fietsafstand van elkaar geboren. Ondanks dat hebben deze leden van kunstbeweging De Stijl elkaar nooit ontmoet. Hedendaags kunstenaar Boris Tellegen creëerde tien beelden tussen Amersfoort en Utrecht langs deze De Stijl fietsroute. Tellegen verwijst in zijn monumentale kunstwerken duidelijk naar het abstracte werk van leden van De Stijl Rietveld en Mondriaan. De sculpturen markeren ook de bijzondere band tussen de twee steden. Deze fietsroute wordt de komende jaren verder ontwikkeld.

Op zondag 24 juni start om 13.00 in Amersfoort bij het Mondriaanhuis een fietstocht van ongeveer 20 kilometer naar Utrecht langs de beelden. Het eindpunt is het Centraal Museum. Deelname is gratis, maar de capaciteit bij de start is beperkt. Aanmelden kan tot en met maandag 18 juni door een mail te sturen naar: Fiets@DeStijlUtrechtAmersfoort.nl. De routekaart is spoedig te downloaden op www.destijlutrechtamersfoort.nl.

Meer berichten

Shopbox