Logo stadsbladutrecht.nl

Hyundai Wittenberg en Honda de Bois duurzaam verlicht

Medio januari zijn bij Hyundai Wittenberg en Honda de Bois Utrecht 60 conventionele lampen vervangen door led-verlichting. Hierdoor wordt de lichtopbrengst in de werkplaatsen verhoogd. Daarnaast zullen de zwavel- en CO2-uitstoot van de bedrijfspanden worden verminderd. Deze reductie wordt veroorzaakt door de energiebesparing die led-verlichting heeft ten opzichte van conventionele verlichting.

Binnen twee dagen tijd zijn 60 conventionele tl-buizen van 58W vervangen door Saled led-tubes van 22W. Conventionele verlichting verspeelt naast licht ook veel energie aan warmte. Led-verlichting werkt vele malen efficiënter, waardoor veel minder warmte ontstaat. Ondanks de daling van het energieverbruik wist men de lichtopbrengst te verhogen.

Verbeteren van het milieu

Afvalstoffen - zoals zwavel en CO2 - zijn schadelijk voor het milieu. De installatie van led-verlichting brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo worden de zwavel- en CO2-uitstoot respectievelijk met 3.978 gr. en 5.298 kg per jaar gereduceerd. Deze dalingen worden veroorzaakt door een vermindering van het energieverbruik. De installatie van led-verlichting zorgt op deze manier direct voor een schoner milieu.  

Duurzame en slimme investering

De energiezuinige led-lampen veroorzaken een jaarlijkse energiebesparing van 9.360 kWh. Hyundai Wittenberg liet eerder al een vestiging in Amersfoort voorzien van led-verlichting. De verwachting is dat de investering voor de vestiging in Utrecht binnen twee jaar is terugverdiend. Deze korte terugverdientijd wordt veroorzaakt door de jaarlijkse energiebesparing die ontstaat door de installatie van energiezuinige led-verlichting.

Meer berichten