Muziektheatervoorstelling 'Zusjelief' geeft een podium aan de ziekte Leukemie

De muziektheatervoorstelling 'Zusjelief' gaat over de kracht van het loslaten. BO!NK Theater geeft een podium aan de ziekte leukemie. De voorstelling is geïnspireerd op het boek 'De tweede dochter' van Jodie Picoult, waarvan ook de filmbewerking 'My Sister's Keeper' op is gebaseerd. Van ieder verkocht 'Zusjelief'-kaartje doneert BO!NK Theater een deel aan Stichting Leukemie.nl.

Als Emma dertien jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kristel te helpen om tegen leukemie te vechten. Nu Emma ouder begint te worden, kan ze niet stoppen met denken over hoe haar leven als een normale tiener zou zijn. Ze neemt de moeilijke beslissing om haar ouders aan te klagen en wil om medische redenen ontvoogd worden. De cast bestaat uit acht leden die vanuit ieders perspectief het verhaal vertellen van 'Zusjelief'.

Thirze Rebergen en Louise Smit uit Utrecht, spelen de rollen van de zusjes. Emma, gespeeld door Thirza, is een meisje dat alles voor haar familie over heeft, maar aan de andere kant worstelt met wat ze zelf wil. "De rol zet me aan het denken. Wat zou ik doen in de situatie van Emma?. Hoe is het voor iemand van mijn leeftijd om zo snel volwassen te moeten worden en zo'n grote verantwoordelijkheid te dragen?", aldus Thirze. Louise vertolkt de rol van Kristel. Kristel is gediagnosticeerd met ALL, acute lymfatische leukemie vanaf haar tweede. Ze is nu 17. "Kristel heeft haar verwachte levensduur allang gepasseerd. Ze overwint de ziekte, maar deze komt altijd weer terug. Ik voel me steeds wat meer verbonden met Kristel. Net of ik haar een beetje leer kennen.", aldus Louise. De muziektheatervoorstelling is te zien op 12, 18, 19 en 20 mei in ZIMIHC Theater Zuilen aan de Prinses Christinalaan. Kaarten zijn te reserveren via de website: www.boinktheater.nl/zusjelief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden