Kunstliefde toont recent werk in 'Nieuwe Liefde 18'

Genootschap Kunstliefde is een van de oudste kunstenaarsgenootschappen in Nederland. Opgericht in 1807 is deze vereniging nog steeds actief, naast bijvoorbeeld Arti en Amicitiae (1839) in Amsterdam, Pictura (1774) in Dordrecht en Pulchri (1847) in Den Haag.

Kunstliefde heeft zich ontwikkeld tot een actueel platform voor beeldende kunst en kunstenaars in Utrecht, waarbij de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Er zijn zowel kunstenaars- als kunstliefhebbende leden, en niet alleen uit Utrecht, maar uit het hele land. Kunstliefde staat inmiddels bekend om haar spannende en wisselende tentoonstellingen, het project De Belofte voor jonge kunstenaars en de projecten op locatie in de stad zoals UtrechtDownUnder en de Atelierroute Utrecht. Daarnaast is Kunstliefde medeinitiator van Art Utrecht. Daarmee is Kunstliefde een belangrijk en onderscheidend kunstpodium in onze stad.

Ieder jaar verwelkomt Kunstliefde nieuwe kunstenaarsleden. Dit jaar zijn dat; Corinne van Bergen, Marijke Breuers, Anne Forest, Inge van Heerde, Louise Hessel, Hans Laban, Henny van der Meer, Gijs Pape, Carilijne Pieters en John Sikking. Voor kunstenaars is er een ballotage.

Zij tonen in 'Nieuwe Liefde 18' recent werk. Een diverse tentoonstelling met beelden, tekeningen, schilderijen, fotografie, video en installatie.

De opening is op zondag 13 mei om 16.00 uur door Aldwin Kroeze, kunst- en cultuurwetenschapper in de Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, Nobelstraat 12A Utrecht | www.kunstliefde.nl

Meer berichten