Met de U-pas naar de Efteling

Het was een drukke ochtend op vrijdag 4 mei bij de Vechtse Banen in Overvecht. Een twintigtal bussen van vervoerder Brabant Expres stond klaar om honderden opgetogen Utrechtse gezinnen naar Kaatsheuvel te brengen voor een bezoek aan de Efteling.

Het dagje uit is speciaal bedoeld voor houders van de U-pas. Dit is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen uit Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Op de pas staat een persoonlijk budget dat kan worden gebruikt voor culturele activiteiten, sportclubs, cursussen en onderwijs.
In mei en juni organiseert het U-pasbureau van de gemeente Utrecht, in samenwerking met Brabant Expres en de Efteling, een speciale actie voor de pashouders. Zij betalen slechts tien euro per persoon uit het tegoed op hun U-pas voor een bezoek aan het sprookjesachtige pretpark in Kaatsheuvel, inclusief vervoer.

Open armen
De actie werd door de gezinnen met open armen ontvangen: al ruim vijfduizend mensen meldden zich aan voor een van de vier data in mei en juni. Op sociale media postten verschillende pashouders enthousiaste reacties:

 "Geweldig! Geboekt voor mijn zoontje en mezelf. Dat wordt een supergezellige moeder- en zoon dag. Bedankt U-pas!''

"Heel mooie actie bij jullie, vooral als mensen niet veel te besteden hebben. Ik heb geboekt en mijn zoon begon enorm te huilen. Dit was zijn grote wens! DANKJEWEL U-PAS!"

"Topactie van U-pas, daar hebben mensen echt wat aan. Dit is anders niet te betalen en mijn kids wilden zo graag, dus zo is het een mooi dagje uit voor ons."

"Kan niet wachten om mijn negenjarige dochter te vertellen over deze verrassing. SUPER BEDANKT HIERVOOR, U-PAS!"

Tineke Schouten
De ruim 1750 mensen die kozen om de trip op vrijdag 4 mei, te maken, hebben een extra speciale dag. Cabaretière en Utrechtse pur sang Tineke Schouten is ambassadrice van de U-Pas en is vandaag ook van de partij. Zij reist met de pashouders mee naar de Efteling.

"Niet iedereen kan het zich veroorloven om met een gezin van vier kinderen naar de Efteling te gaan", zegt Tineke. "Voordat je er met de auto of met het OV bent, je de toegang hebt betaald en er mogelijk nog op locatie iets wordt geconsumeerd, kan dit aardig oplopen. We kennen allemaal de Efteling en de verhalen van mensen die er zijn geweest. Dat het nu mogelijk wordt gemaakt voor een bedrag van tien euro per persoon, is werkelijk waanzinnig leuk."

De volgende dagtrips naar de Efteling zijn op zaterdag 19 mei en zaterdag 9 juni. Houders van de U-pas kunnen nog beschikbare tickets reserveren op de website van Brabant Expres: https://www.brabantexpres.nl/u-pas/efteling (vol is vol).

Meer berichten