In beeld: het Bevrijdingsfestival in Utrecht

Eén groot feestje: dat was Bevrijdingsfestival Utrecht 2018. Tijdens het 5voor5-moment waren even de meer dan één miljoen bezoekers van alle bevrijdingsfestivals in Nederland met elkaar verbonden om de vrijheid door te geven.

UTRECHT - Kort daarna kwam Big2 het hoofdpodium op om het feest voort te zetten. Het was voor Roxeanne Hazes haar laatste show als 'zwangeres' geweest van haar tour, voor ze met een welverdiend zwangerschapsverlof gaat. K'S Choice raakte iedereen met een perfect optreden en als klap op de vuurpijl eindigde Ambassadeur van de Vrijheid Fedde Le Grand met één groot dansfeest. Put your hands up for Utrecht!

Op het Talenten Podium was het niveau van het lokale talent van onder andere de Nederlandse Pop Academie erg hoog. De hele dag trok het podium veel fans. Ook bij het Vrijheidspodium en Plein van de Vrijheid met hun inhoudelijk programma kwamen veel geïnteresseerden. Met veel enthousiasme werd door een vrolijke menigte de Dabke gedanst. Bij de kleinste bezoekers was het enthousiasme groot voor de skate workshops en het schminken op het kinderfestival. Daar werd ook veelvuldig gesprongen op het springkussen. Op deze zonovergoten dag was het bij het zonnebrand-smeerteam van KWF Fonds topdrukte!

Dankzij het mooie weer en de zeer gevarieerde line-up met voor elk wat wils, werd Bevrijdingsfestival Utrecht in totaal door bijna 45.000 bezoekers bezocht. 

Meer berichten